BLOEI! Ervaringen

Terugkoppeling  van Benno Rypkema.
Een hart tot hart gesprek
Op maandagmorgen stap ik bij je in de prachtige jaguar. Vanaf het eerste moment ben je ontwapenend en vertel je in al je kwetsbaarheid jouw verhaal. Waar jij floreerde, waar je struikelde, wat jouw levenslessen zijn geweest en welke je nog elke dag leert. 
Tijdens het gesprek besef ik mij dat ik totaal zonder verwachtingen bij je in ben gestapt. En dat blijkt een goede zet. Je nodigt uit tot verbinding van hart tot hart en dan ontstaat het moeiteloos. Jouw vraag is of dit bij iedereen kan, ik ben er van overtuigd dat dit kan.
Omdat ik een watersporter ben rijden we nog even langs jullie 2e huisje. Een prachtig plekje aan de Fluessen die aanzet tot nog meer inspiratie. Een plek die je laat genieten van waar je nu bent, in je volledige bewustzijn van het hier en nu.We hebben veel gemeen en we hanteren grotendeels dezelfde taal. Dat maakt het gesprek fijn, gemakkelijk en eenvoudig. We komen tot diverse kernen die mij aanzetten tot reflectie; welke stappen neem ik in mijn leven en doe ik die vanuit de juiste motieven? Je biedt mij aan om nog eens te sparren waarbij jij jouw talenten als provocatief coach kunt inzetten op mij. Ik ben graag je gewillige ‘slachtoffer’.Arno, dank je wel voor deze heerlijke en inspirerende maandagmorgen. In tegenstelling tot bijna geheel Nederland, in de ban van ‘blue monday’, heb ik een topdag beleefd. Een cadeautje die ik heel graag doorgeef aan een dierbare vriend van mij.

Warme groet,

Benno
Terugkoppeling Esther Kleijnendorst.
Wat heb ik toch een fijn gesprek met je beleefd in je prachtige Jaguar. Niet alleen de uitstraling van de Jaguar om in te stappen, maar juist jij nodigt uit tot luisteren en vertellen. Je nodigt uit tot nadenken, tot reflecteren en tot stappen zetten door paden en wegen die er toe doen. Ik schrijf je dit een week na ons gesprek. Die tijd heb ik nodig gehad om het gesprek een paar keer de revue te laten passeren.

Ik kom dan ook steeds weer terug bij wat er daadwerkelijk toe doet, het hier en nu. Een goede vader en vriend zijn en moeiteloos je werk doen. Steeds weer teruggaan naar deze basisprincipes en in het hier en nu te kijken wat nodig is om dat dagdagelijks te realiseren. Veel van jouw beweegredenen, hoe je omgaat met je ’thuis’, vrienden, mensen herken ik en in die herkenning heb ik tijdens het gesprek een aantal omgangsvormen één op één op die van mij kunnen leggen. Ik voelde een soort van bevrijding in je prachtige Jaguar, in jouw woorden, maar kon dat gevoel op dat moment nog niet plaatsen.

De noodzaak van presteren en resultaten boeken binnen mijn hiërarchische organisatie loop ik jaar en dag tegen aan. En soms had ik ook het gevoel dat ik, in mijn totaal tegenstrijdige gedachten, hierin alleen stond en soms twijfelde of ik wel normaal was. Tegenstrijdige gedachten zaten voornamelijk in presteren/resultaten boeken versus ‘de mens en aandacht’. Ik blijf de mens aandacht geven en neem op de koop toe dat ik me daarover aan mijn leidinggevende steeds weer moet verantwoorden. Ik vertelde je over een professor, Matthieu Weggeman. Ik vertelde je over zijn boek leidinggeven aan professionals ‘niet doen’! Alweer vijf jaren geleden heb ik seminars bijgewoond, waarin hij in zijn betoog mij nog meer heeft laten inzien dat met aandacht voor de mens veelal de rest volgt. En in mijn gesprek met jou is het goed stil te staan bij het geleerde van toen, hoe ik er nu in sta en hoe het met mijn bewustwording zit.

 Ons gesprek is hierin van grote waarde geweest. Ik sta even stil bij wat mijn drijfveren zijn, wat de meeste zingeving oproept, wat mijn bezieling is in mijn privéleven en werkbare leven. Dat is wat jij met jouw aandacht voor mensen doet Arno. In ieder geval bij mij. Dank voor je openheid en voor het luisteren. Ik wens je vele bloeiende waardevolle gesprekken. 


Hartelijke groet,

Esther
Terugkoppeling Micha van Akkeren. 

Vergezichten

“Op een mooie herfstdag stond er een ontmoeting met Arno Broere in mijn agenda. Via een goede relatie had ik namelijk het prikkelende aanbod gekregen voor een goed gesprek in een Jaguar. Stipt om 9 uur arriveerde de prachtige blauwe limousine. Voor de gelegenheid had ik mij in passende Engelse stijl gekleed. Arno ontving mij hartelijk en verzocht mij zitting te nemen op de prachtige beige lederen passagiersfauteuil. De reis en het gesprek startten onmiddellijk in de geborgenheid van het mooie interieur. Socratisch en gedreven stak Arno van wal. Zijn openheid en reflectieve gespreksstijl nodigden uit tot een eerlijk gesprek. We hadden maar 2 doelen. Ten eerste een goed gesprek en ten tweede om twaalf uur weer thuis. De route met de Jaguar, maar tevens de route in het gesprek, voltrok zich haast onbewust en intuïtief. Wellicht juist daarom nam ons gesprek verrassende wendingen en bracht nieuwe perspectieven op werk, gezin en leven. En ook al ben ik goed bekend in Friesland onze spontane reis bracht mij op nieuwe plekken met prachtige vergezichten. De kilometers en minuten vlogen voorbij. Voor ik het mij realiseerde was het twaalf uur. Voldaan en geïnspireerd stapte ik uit. Ik heb Arno, mijzelf en het mooie Friesland beter leren kennen. Een ontmoeting en een reis van formaat. Arno bedankt!”

Micha